TÖRPÉK SÍRJAI EGY ÍRORSZÁGI ERDŐBEN

 

   2014-ben reppentették fel egy szenzációs hírt:

"Drogheda | A University College Dublinhoz tartozó régészek egy csapata egy eddig ismeretlen, rendkívül kis méretű humanoid faj három csontvázát tárták fel Kelet-Írország egyik erdős területén.
    A 47 és 61 centiméter közötti méretű példányok feltehetően egy teljesen új, a modern embertől eltérő humanoid fajtól származnak, amely a Kr. u. 12. vagy 13. századig élhetett.
    A csontokat, amelyeket feltehetően részben egy nemrégiben lezúdult esőzés tárt fel, három helyi gyerek találta meg, akik a környéken játszottak.
    A fiatal fiúk azonnal értesítették a rendőrséget, mivel úgy vélték, hogy meggyilkolt gyermekek maradványait találták meg. A helyszínre kihívott orvosszakértő hamar megértette, hogy ez nem egy modernkori bűnügyi helyszín, hanem inkább egy szokatlan régészeti lelőhelynek tűnik.
    Segítséget kért a dublini University College-tól, az intézmény pedig Edward James McInnes professzort küldte a lelet elemzésére.
    Két nő és egy férfi holttestére bukkantak néhány lelet társaságában egy kisebb településnek tűnő helyen, a Boyne folyó partjának közelében.
    A McInnes professzor által vezetett régészcsoport a Homo minusculus nevet adta a fajnak, ami vagy azt jelenti, hogy "Apró ember", vagy azt, hogy "hozzá képest kicsi".


    A holttestek közelében különböző kisebb kőeszközök és fegyverek kerültek elő, köztük egy balta, két kés, egy lándzsahegy és még két miniatűr varrótű is.
    Ezek a tárgyak arra utalnak, hogy a Homo Minisculus csak a paleolitikumban élt vadászó-gyűjtögető emberekhez hasonló technológiai szintet ért el, mivel a lelőhelyen nem találtak kerámiát vagy fémtárgyakat.
    A település közelében számos különböző kisállat, köztük mókusok, nyulak, vakondok és sünök csontjait találták meg, amelyek közül sok főzés nyomait viselte magán.
    A csontokon és leleteken megvalósított különböző kormeghatározó elemzések azt mutatták, hogy azok valahol Kr. u. 1145 és 1230 között keletkeztek, ami azt jelenti, hogy a faj több mint 45000 éve élhetett együtt a modern emberrel.
    Ez az elképesztő felfedezés azt sugallja, hogy a történészek által fantasztikusnak tartott középkori mesék és történetek nagy része valóban valós tényeken alapulhat.
     A Homo minusculus inspirálhatta az európai folklórban elterjedt koboldokról, manókról és tündérkékről szóló történeteket...
"

     A World News Daily Report weboldalt arra hozták létre, hogy szatirikus hangvételben történeti, régészeti és más ál-hírekeket adjon közre. (Egy időben ellepték a netet a fotoshoppolt óriáscsonvázak fotói, ami hasonló kategória)
     Itt jelzi is a weboldal: https://worldnewsdailyreport.com/disclaimer_/
(hogy értsd: „…A WNDR azonban minden felelősséget vállal cikkeinek szatirikus jellegéért és tartalmuk fikciós jellegéért.”) Az oldal olyasmikről is adott hírt, hogy Törökországban felfedezték a trójai faló maradványait, megtalálták Dzsingisz kán sírját és Indonéziában lelőttek egy humanoidszerű lényt.
      Írország – törpe emberkék: nagyon is hihető (lenne), tekintve a hagyományokat. De az egész hír egy HOAX! Magyarán, kitaláció!
      A Homo minusculus kifejezés már közel két évszázada előfordul bizonyos könyvekben, tehát nem újkeletű. A cikk képei az internetről származnak, még csak nem is az oldal gyártotta.

      A fentebbi képet egy mzpresto nevű felhasználó küldte be a „Régészeti Anomáliák” c. fotóversenyre, ami egy összerakott kép. Onnan szedték le a cikkhez.
     Lentebb a "McInnes professzort" mutató fotó valójában egy Brent Woodfill nevű amerikai régészt mutatja egy 2013-as sajtótájékoztatón!